Nezařazené

Kam s tekutou tapetou

Do pracovny či pod schodiště

Chcete-li tekutou tapetu dle ceníku nejprve vyzkoušet a nejste-li si jisti, zda vám bude vyhovovat, můžete to provést někde, kde půjde o místnost, na které vám až tak moc nezáleží. Například v pracovně s psacím stolem, v dílně nebo v suterénních prostorách se sprchovým koutem a přilehlým schodištěm.

obývací pokoj

První tahy stěrkou s namíchanou hmotou provádějte v prostoru, který bude vašemu zraku a zraku jiných lidí primárně skrytý, např. za stolem, a teprve pak, až si ověříte techniku pokládky, pokračujte v ostatních plochách. Možná, že budete příjemně překvapeni, jak snadná pokládka je, a jak výjimečný a někdy až luxusní povrch se po vašem zásahu na zdi objeví. Může se pak stát, že vaše pracovna se promění v nejnavštěvovanější místnost v domě.

koupelna v bytě

Buďte raději skromní

Být velkorysým je dobrá ctnost, ale v tomto případě buďte, alespoň zpočátku, raději skromní. Nepřehánějte to s plochou pokrytou tekutou tapetou, vytvořte s ní třeba sokl, pruh nebo různé geometrické tvary a ostatní plochu v místnosti ponechte s malbou, ovšem takovou, aby k tapetě pasovala buď ve shodném či naopak silně kontrastním barevném odstínu. A jste-li na pochybách ohledně vlastní tvůrčí invence, sbírejte inspiraci na Internetu, je tam celá řada krásných a atraktivních aplikací.

Obývací pokoj

Obývák a reprezentativní prostory by měly přijít na řadu až na závěr, kdy si budete jisti svým výběrem a svou zručností. Buďte při výběru vhodné tapety trpěliví, nebudete to mít snadné, protože jich je na trhu obrovské množství a vybrat z nich tu pravou vám dá určitě zabrat. Možná si budete připadat jako v cukrárně, kdy je před vámi asi třicet druhů zákusků, a třebaže mohou být z celozrnné mouky, hnědým cukrem a s ovocem, tedy zdravější než běžné dorty, nebudete vědět, do kterého z nich se zakousnout dříve.

Mohlo by se vám také líbit...