Kultura

Kino a divadlo

Je opravdu mnoho různých lidí, kteří se zajímají o kulturu a někdo se zase o kulturu nezajímá vůbec. Vzpomínám si třeba na svoji babičku, která kulturou přímo žije. I když mi babička řekla, že do svých patnácti let prý vůbec nevěděla, co to kultura je, a to slovo snad ani neznala. Právě o kulturu se začala zajímat, když jí zemřela její teta. Protože ona potom se svou mámou šla do kulturního střediska, kde hráli divadlo a taky se přemítali různé staré černobílé filmy. Moje babička se to právě úplně zamilovala hodně ji to zaujalo a bavilo ji to. A to hlavně divadlo, protože po tom, když babička šla z kulturního střediska a z krásného divadla, tak řekla své mámě, že bych chtěla do divadla a za kulturou chodit opravdu často.

V kině si dávám popcorn.

Její maminka jí to samozřejmě dopřála. Moje babička taky měla opravdu veliké štěstí, že právě se školou chodili každý měsíc do divadla, kde hráli malé děti ze školky a z jesliček a taky ze školy. Dokonce se taky moje babička prý zúčastnila několik vystavení a taky tam hrála, protože ji divadlo opravdu hodně lákalo.

Babička má ráda divadlo.

Potom do divadla a taky do kina chodila už se svým manželem, když už babička byla starší a byla vdaná. Abych pravdu řekla, tak mně kultura tedy moc nebere, akorát chodím do kina. V divadle jsem sice dvakrát v životě, ale nějak moc mě to nezaujalo, je to na mě takové moc nóbl. A spíše dávám přednost kinu anebo nějakým koncertu. Myslím si, že právě pro mladé lidi a koncert opravdu ideální. Seznámí se tam s novými lidmi a pořádně se tam zabaví a taky si poslechnou opravdu kvalitní hudbu. Já mám nejraději skupinu Kabát, kdy jsem už byla snad desetkrát na jejich koncertu a nyní mám v plánu letos se taky chystat na jejich koncert a už se těším, že slyším jejich krásnou muziku. A jaká kultura baví vás? Taky se mi poslední dobou moc líbí třeba 3D kino a tak podobně, třeba i virtuální realita je skvělá. 

Mohlo by se vám také líbit...