Ženy

Přírodní povzbuzovače, které vám v zimě dodají energii

Lidské tělo je úžasný stroj. Každou vteřinu pracuje na 100% a cokoliv mu dáme, ať už v podobě stravy, kosmetiky nebo třeba ochrany před sluncem, nám vrátí zpět. Proto se o něj hezky starejte a obzvlášť v zimě mu dávejte jen to nejlepší. Po jakých zdravých, energetických nakopávačích sáhnout? Inspirujte se níže.

Vitamín C

Výzkumy dokázaly, že je mnohem lepší dodávat tělu vitamín C v přirozené podobě. Nekupujte tedy drahé pilulky, ale raději si připravte oběd například z papriky či brokolice. A na svačinku se zakousněte do jablka a kiwi. Pravidelnou konzumací vitamínu C si posílíte imunitu a budete snáze odolávat infekcím. A účinky pocítíte i na své pokožce, prozáří se a zpomalí se tvorba vrásek.

ovoce

Tip: hodně vitamínu C obsahuje také šípek a rakytník

Zelený čaj

Zelený čaj je jeden z nejsilnějších antioxidantů a právem je nazýván elixír dlouhověkosti. To už o něm mimo jiné tvrdili Číňané před 5 000 lety! Jeho pitím si posílíte obranyschopnost, zrychlíte metabolismus, snížíte cholesterol i přispějete ke zdravějším zubům. A skvělá zpráva je, že ho nemusíte užívat jen k pití. Ale dobře poslouží i jako oplachová kúra na vlasy. Pro silnější a pevnější vlasy je po umytí opláchněte odvarem ze zeleného čaje.

čaj

Avokádo

Avokádo je hit posledních let. Kdo nesnídá avokádo toust, jakoby nebyl. A ví proč. Avokádo je plné vitamínů, antioxidantů a zdravého tuku. Podporuje trávení, udržuje srdce v kondici, chrání zrak a díky vysokému obsahu vitamínu K udržuje zdravé kosti. Výhoda je, že avokádo se vám jen tak nepřejí. Silná stránka je jeho variabilita. Vychutnat si ho můžete v pomazánce na žitném chlebu, jako dip quacamole nebo ve sladkých dezertech.

Zahřívači z přírody

Venku mrzne a vás trápí každodenní studené ruce a nohy. Pomozte si snadno přírodou a zařaďte do jídelníčku skořici, zázvor, kurkumu, pepř nebo chilli. Samozřejmě to nemusíte hned napoprvé přehánět, ale mírné mravenčení byste cítit měla. 

Tip: každý večer si uvařte zlaté mléko, potřebovat budete mandlové mléko, med, kokosový olej, pepř a kurkumu

Mohlo by se vám také líbit...